Vi taler os til bedre arbejdsmiljø

Ord skaber virkelighed.

Kan vi tale os til et bedre arbejdsmiljø? Svaret er et stort, rungende JA. Ord skaber nemlig virkelighed


Arbejdsmiljø handler om at forandre ledelse, kultur og kommunikation. Sagt med andre ord - det handler om at lede mennesker og deres adfærd. Mennesker med forskellige vaner, holdninger og overbevisninger.Men hvordan gør vi det? Bliv klogere på, hvad du selv, og vi sammen, kan gøre for at skabe en adfærd og kultur i Vestas, hvor vi er endnu bedre til at passe på os selv og hinanden – og hvordan vi holder fast i den positive forandring.

Dagens to workshops

Workshop 1 – Vanens og ordets magt

Det tager op til 254 dage at ændre en vane – en simpel vane vel at mærke. Som at drikke mere vand eller løbe en kort tur hver dag. Men hvorfor er det så svært at ændre vaner? Vi ved, at en daglig løbetur ville gøre underværker for vores sundhed, og vi vil faktisk også gerne.Det bliver vi klogere på til dagens workshop 1 om vanens magt.Vi skal arbejde med hjernens to systemer, simple spilleregler, og hvordan vi hjælper den ønskede adfærd på vej.

Workshop 2 – Ord skaber virkelighed

Snakken om sikkerhed er ofte præget af løftede pegefingre, forbud og skræmmeeksempler. Men løftede pegefingre er ikke vejen til succes. Tværtimod. I stedet for at fokusere på det, vi ikke vil have, skal vi tale om det, vi gerne vil have – sikkerhed i stedet for ulykker.Men hvordan gør vi det? Og hvordan gør vi det uden, at det bliver en sang fyldt med flotte gummiord og fortærskede floskler?

"En god sikkerhedskultur starter helt i toppen"

”Det handler om at ændre medarbejdernes måde at tænke sikkerhed på”

”Det er vigtigt, at vi også fokuserer på den positive adfærd”

Billund Airport

At ord skaber virkelighed og kan rykke en hel organisation og kultur, er Billund Lufthavn og vores arbejdsmiljøindsats ”Gør det – sikkert” et levende eksempel på:
  • Knap 40 procent færre arbejdsulykker med fravær det første år.
  • Antallet af fraværsdage på grund af arbejdsulykker faldt med cirka 75% det første år.
  • I en enkelt afdeling faldt det tal med hele 98,6 procent.
  • Indsatsen vandt i 2016 årets Arbejdsmiljøpris.
  • Indsatsen vandt i 2017 årets PR-tiger for bedste forandringskommunikationsindsats.

Vi taler os til bedre arbejdsmiljø

”Vi taler om det, som vi gerne vil have. Og ikke det, som vi ikke vil have. Hvis jeg siger sikkerhed, ser folk en tryg og sikker arbejdsplads for sig. Hvis jeg siger arbejdsulykker, ser de ulykker”.

- Kjeld Zacho Jørgensen, administrerende direktør i Billund Lufthavn.